Tamkivi: Reformierakonna madala toetuse taga on riigieelarvega seotud pinged

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Arvet Mägi

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Tamkivi sõnul mängivad erakonna rekordmadalas toetusprotsendis oma rolli pinged riigieelarve ümber.

«Ei saa sugugi öelda, et me selle tulemusega rahul oleks, aga küllap on see suurepärane võimalus edaspidi reitingut parandada,» ütles Tamkivi.

Küsimusele, kuidas erakond reitingut plaanib parandada, ei osanud Tamkivi veel konkreetseid vastuseid anda. «Eks me peame seda erakonna sees arutama. Riigikogu valimisteni on veel aega, nii et küllap leiame moodused, kuidas uuesti värske energiaga edasi minna,» ütles ta.

Tamkivi nentis, et möödunud kuuga võrreldes nelja protsendipunkti võrra madalamas toetuses mängivad oma rolli riigieelarvega seotud pinged. «Need pinged on igal aastal, ka vaatamata sellele, et riigieelarve maht tõuseb. Rahandusvaldkond on Reformierakonna hoida ja sellest pole pääsu,» rääkis Tamkivi.

Tamkivi lisas, et pinged lahvatasid eelkõige autode käibemaksu osas. «Meie valijad leidsid, et see oli kiirustades teostatud, mis ilmselt natukene oligi. See ongi meie valijad eemale viinud.»

Oma osa rekordmadalas toetuses mängib Tamkivi sõnul ka Reformierakonna kohalike valimiste tulemus Tallinnas, mis ei olnud tema sõnul küll «supertulemus, aga midagi halba ka polnud». Ehkki erakond saavutas üle Eesti hea tulemuse, võimendati meedias eelkõige kesist tulemust Tallinnas, leidis Tamkivi.

Rahvusringäälingu tellitud TNS Emori uuringust selgus, et Reformierakonna toetus langes novembris mitme aasta madalaimale tasemele, jäädes alla kõigile teistele parlamendiparteidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles