Riisalo IRLi toetuse kasvust: me teeme poliitikat sisemise põlemisega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo.
Tiit Riisalo. Foto: Liis Treimann

Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) peasekretäri Tiit Riisalo arvates on IRLi aina tõusev toetus märk sellest, et erakond on valinud õige suuna, mis ka inimestele meeldib.

Riisalo sõnul võib erakonna 22-protsendilise toetusega kindlasti rahule jääda. Seda enam, et vaid kolm kuud tagasi ütles vaid 14 protsenti rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori küsitlusele vastanuist, et kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaksid nad oma hääle just IRLile.

Riisalu tõi välja, et erakond on viimasel ajal meeskonnana tõsiselt pingutanud ning avatud maailmavaade, mille eest IRL seisab, on Eestis saamas laiemat kandepinda. «Teeme poliitikat sisemise põlemisega,» ütles peasekretär, «see meeldib inimestele.»

«Päris hüpervaimustusse sattuda ei saa, aga see on hea tagasiside, et suund on õige,» märkis Riisalo.

«Oleme üritanud panna poliitika keskmesse inimeste kuulamise – millised on nende olulisemad probleemid ja neile probleemidele lahendusi välja pakkuda. Tundub, et need lahendused on inimestele meeldinud,» lisas Riisalo.

Reformierakonna toetuse langust kommenteerides ütles Riisalo, et üldine suhtumine on selline, et IRL katsub eelkõige iseendaga hakkama saada ning teha tööd selle nimel, et valijad neid toetaksid. «Iseenesest ei ole see väga rõõmustav,» lisas ta koalitsioonipartneri toetusprotsendile viidates.

IRLI toetas augustis 14, septembris 18 ja oktoobris 20 protsenti küsitletutest. Novembris sai erakond uuringu kohaselt juurde veel kahe protsendipunkti võrra toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles