Ruussaar: Sirbi skandaali taga võivad olla Rosimannus ja Michal

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirp
Sirp Foto: Laura Oks

Ajakirjanik Ainar Ruussaar rääkis Kuku raadio «Keskpäevatunnis» versiooni, kuidas Kaur Kenderi Sirbi peatoimetajaks viimise taga võisid olla Reformierakonna hallid kardinalid Rain Rosimannus ja Kristen Michal.

«Nägin sellist unenägu, et Rain Rosimannus ja Kristen Michal juba ammu arutasid, et see Kaarel Tarand on läinud üle võlli ja meil on selline vend nagu Kaur Kender. /.../. Et legaliseeriks kuidagi selle Kauri värgi ära. Helistavad Kaurile, kes on selline seiklekja ja ütleb, et miks mitte,» rääkis Ruussaar.

«Helistab siis Kaur SA Kultuurilehe vastutavale väljaandjale Toomas Väljatagale ja ütleb, et me siin Raini ja Kristeniga arutasime, et ma võiks Sirbi üle võtta. Väljataga on selline pehme loomuga kultuuriinimene, kes võtab selle teadmiseks ja helistab Kultuurilehe nõukogu esimehele Urmas Klaasile, kes on ka pehme inimene ja võtab selle teadmiseks,» rääkis Ruussaar.

«Siis saab see teatavaks kultuuriminister Rein Langile, kes alguses vihastab, et temast on mööda mindud, kuid kellele see mõte hakkab seejärel meeldima, kuna nii saaks ju Sirbi likvideerida ja visata toimetusse kranaadi ja saaks ju lisaraha anda, kuna Kender tuleb ju oma meeskonnaga,» kirjeldas Ruussaar oma unenägu.

«Aga eks see minu kirjeldatud unenägu vastab ikka suures osas tõele,» rõhutas Ruussaar.

«Suhteliselt lühikese ajaga on võimalik ära tappa kogu ajalehe lugejaskond,» sõnas ajakirjanik Priit Hõbemägi. «Ei usu, et Kender seda teeb.»

Reformierakondlane Kristen Michal lükkas Delfile antud kommentaaris tagasi väited, et tema ja Rain Rosimannus saatsid kirjanik Kaur Kenderi kultuuriajaleht Sirpi juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles