Liibüas puhkesid uued verised kokkupõrked

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaslinlased aitavad viga saanud meest.
Kaaslinlased aitavad viga saanud meest. Foto: SCANPIX

Liibüa pealinna Tripoli äärelinnas puhkesid täna taas kokkupõrked, varasema vägivalla ohvrite arv on tõusnud üle 40, ütlesid tunnistajad ja valitsusametnikud.


Eile sai relvakokkupõrkeks üle kasvanud rahumeelses meeleavalduses Misrata omakaitsejõudude vastu haavata rohkem kui 400 inimest, ütles justiitsminister Salah al-Marghani ja lisas, et ohvrite arv ilmselt tõuseb.

Kogu öö kestnud tulistamine puhkes uue jõuga, kui autod Misrata võitlejatega, kelle Tripoli peakorter oli õhtuste kokkupõrgete keskmeks, hakkasid idapoolsest Tajura eeslinnast pealinna saabuma.

Peaminister Ali Zeidan kutsus pooli end vaos hoidma ja vägivallast loobuma, hoiatades, et täiendavate relvarühmituste saabumine rahutusse pealinna muudab olukorra ainult hullemaks.

Konflikt sai alguse demonstratsioonist, millega nõuti endistest mässajatest koosneva Misrata omakaitse lahkumist Tripolist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles