Koerailm rattamatkajaid ei morjenda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus viie aasta eest toimunud rattaretkest «Kuidas elad, Otepää?»
Meenutus viie aasta eest toimunud rattaretkest «Kuidas elad, Otepää?» Foto: Anu Jürisson

Üle kümne korra roheliste rattaretkel osalenud Kairi Nodapera rääkis, et külm ja vihm matkajaid ei heiduta, kuid rada on seekord üsna raske.

Nodapera rääkis Postimees.ee´le, et kui nad hommikul Tallinnast Palamuse poole startisid, siis oli väljas 5 kraadi sooja ja sadas lausvihma. Palamusele stardipaika jõudes aga vihm lakkas ja Nodepera sõnul pole rajal täna rohkem sadanud.

«Sõites on soe, aga seistes hakkab külm ja tuul on läbilõikav,» rääkis naine. Ilm tema sõnul inimesi siiski ei morjenda ning ei paista, et keegi plaaniks matka pooleli jätta. «Inimesed võtavad asja mõnuga,» lisas ta.

Kella poole viie ajal õhtul oli matkajatel Elistvere loomapargis käidud ning pool esimese päeva 40-kilomeetrisest teekonnast läbitud.

Nodapera on roheliste rattaretkedel osalenud juba aastaid ning rada on tema sõnul tänavu põnev, kuid üsna raske. «Tõuse ja laskumisi on seekord palju ja see võtab nii mõnegi päris läbi,» rääkis naine.

Liigutakse enamasti oma seltskonnaga väiksemates või suuremates gruppides, mõned ka üksikult või paaris. «Paljudel on lapsed kaasas ja see on täitsa üllatav, kui vapralt lapsed vastu peavad – ei mingit virinat,» rääkis Nodepera.

Rattaretke üks korraldajaid Aarne Valmis rääkis, et esimene päev on kulgenud rahulikult ning mingeid intsidente pole ette tulnud. «Eks meil on 21 aastat kogemust ka juba selle korraldamisega,» nentis ta.

Mehe sõnul võtab matkast tänavu osa ligi 2000 inimest, neist noorimad on viie-kuueaastased ning vanimad 75aastased. Valmis rääkis, et üks mees on isegi oma mõneaastase lapse järelkäruga kaasa võtnud.

Matkajad liiguvad marsruudil Palamuse - Luua - Raigastvere - Elistvere - Maarja-Magdaleena - Saarjärve - Kaiu järv - Kääpa - Koseveski - Omedu - Kasepää - Mustvee - Võtikvere - Linnutaja - Torma - Laiusevälja - Laiuse - Kuremaa - Kassinurme - Palamuse.

Kolme päeva jooksul läbitakse 162 kilomeetrit. Retke jooksul toimub mitmeid  vestlusi keskkonnakaitse teemal, samuti töötab keskkonnatelk, kus näidatakse temaatilisi filme. Meelelahutust pakuvad Nolens Volens, Vägilased, Nikns Suns ja Ultima Thule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles