Prokuratuur ei kommenteeri autojuhi sõbra versiooni Haapsalu õnnetusest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Օnnetuspaik Haapsalu lähistel
Օnnetuspaik Haapsalu lähistel Foto: Liis Treimann

Prokuratuur tegeleb Haapsalu nelja hukkunuga liiklusõnnetuse kriminaalasja uurimisega ega anna meediale praegu rohkem infot.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm vastas Postimehe küsimusele, kuidas edeneb töö hukkunu sõbra välja käidud versiooniga, et politsei õnnetuse ööl surmaautot kinni ei pidanudki, et tunnistajate ütlusi avalikult ei kommenteerita.

«Menetluse käigus ei ole võimalik antud ütlusi avaldada, sest see võib mõjutada  menetluse käiku ja teiste tunnistajate ütlusi. Mida uurimise käigus täpselt tuvastatakse, saab öelda, kui menetlus on lõppenud. Me ei hakka päris iga tunnistaja ütlusi meedias avaldama,» põhjendas Erm. «Inimesed räägivad, mis nad räägivad, alati ei ole emotsiooni pealt meediale antud ütlused ka päris adekvaatsed ja me ei saa välja öelda, mida nad uurijale konkreetselt on öelnud.»

«Kõige olulisem info öeldi välja, nüüd tuleb ikkagi oodata, kuni kriminaalmenetlus läbi viiakse. Kahjuks me päris sellist järjelugu teha ei saa, et tuleb järgmine inimene, räägib midagi ja siis me ütleme, mis ta rääkis, see ei ole võimalik,» lisas ta.

Erm ei osanud öelda, kui kaua menetlus kestab – tehakse erinevaid ekspertiise ja võib selguda, et üle tuleb kuulata uusi tunnistajaid, selgitas ta.

«Uurimise käigus, kui mingid asjad on juba selgemaks saanud, tuleb ka otsustada, kui kaugele ja kui põhjalikult seda asja uurida, sest tegelikult on õnnetuse põhjustaja ju teada ja kuna ta on surnud, siis see menetlus lõpetatakse ühel hetkel lihtsalt ära, aga mitte enne, kui on selged võimalikult paljud juhtunu asjaolud,» lisas ta.

Üks oluline tunnistaja on ka praegu haiglas olev 15-aastane tüdruk, kes samuti õnnetuses osaline oli. «Asi, mida väga oodatakse ja mis on oluline – kui kõik läheb hästi ja selle haiglas oleva tütarlapse tervis paraneb, siis tema on veoautojuhi kõrval kõige olulisem tunnistaja, ehk on võimalik ka tema üle kuulata. Enne, kui see võimalus tekib, ei lõpetata uurimist,» kinnitas Erm.

Haapsalu nelja hukkunuga avarii põhjustaja Madis Kruusma üks sõber väitis eelmisel nädalal, et õnnetusele eelneval ööl oli roolis hoopis tema ja autot tol ööl politsei üldse kinni ei pidanudki. Seni on politsei meedias väitnud, et Kruusma BMW peeti saatuslikul ööl kinni kahel korral, neist ühel korral oli roolis noormees ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles