Plehku pannud ajateenijat võib ähvardada kuni viieaastane vangistus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädalal Kalevi pataljoni orienteerumisharjutuse käigus plehku pannud ajateenijat võib ähvardada kuni viieaastane vangistus.

Sõjaväepolitsei algatas möödunud nädalal orienteerumisharjutuse käigus kadunuks jäänud ning hiljem kodust tabatud Jaan Pikhofi suhtes kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb väeosast ja muust teenistuskohast omavolilist lahkumist teenistusrelvaga, teatas kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem Ingrid Mühling Postimehele. Süüdimõistmisel võidakse selle teo eest karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Sõjaväepolitsei planeerib uurimise lõpetada lähinädalatel ning seejärel saadetakse uurimismaterjal Põhja ringkonnaprokuratuuri, mis seda kriminaalmenetlust juhib. Kui prokuratuur on esitanud süüdistuse, teeb otsuse kohus.

«Jaan Pikhof on praegu oma väeosas pataljoni juhtkonna järelvalve all, kus ta täidab toetavaid ülesandeid ja väljaõppes ei osale,» lisas Mühling.

Reamees Pikhof jäi kadunuks möödunud nädalal kaitseväe keskpolügoonil Tapal Kalevi jalaväepataljoni orienteerumisharjutuse käigus. Teda otsisid enam kui ühe ööpäeva jooksul 1. jalaväebrigaadi Kalevi pataljoni ja Scoutspataljoni kaitseväelased, Kirde Kaitseringkonna kaitseliitlased, õhuväe helikopter ja politsei koos koertega - kokku üle 500 inimese. Politsei pidas reamees Pikhofi kinni tema kodus reede hommikupoolikul ning andis ta üle kaitseväele.

«Kaitseväe jaoks oli kõige olulisem selle juhtumi puhul inimene üles leida, sest õnnetusjuhtumit ei saanud välistada, inimese päästmiseks rakendatakse igal juhul kõiki vahendeid ja võimalusi,» märkis Mühling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles