Prantsuse politsei otsib kiilaspäist tulistajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud täna Eiffeli torni juures.
Prantsuse politseinikud täna Eiffeli torni juures. Foto: SCANPIX

Võimud soovitavad Prantsuse pealinna Pariisi elanikel jääda siseruumidesse kuniks tabatakse täna linnas tule avanud ja ühte inimest haavanud tulistaja.

Vasakpoolse päevalehe Libération toimetuses ühte ajalehe töötajat pumppüssist rindu ja kõhtu tulistanud mehel õnnestus põgeneda. Umbes kaks tundi hiljem teatati tulistamisest ka kohalikus äripiirkonnas La Defense asuva ühe panga peakorteri juurest, keegi aga vigastada ei saanud.

Teadaolevalt peatas tulistaja seejärel ühe auto ning käskis end sõidutada Pariisi peatänavale Champs-Élysée avenüüle, hoiatades juhti, et ta on relvastatud. Edasised teated umbes 35-45 aasta vanuse kiilaspäise tulistaja kohta puuduvad. Arvatakse, et ta võis liikuda Eiffeli torni suunas või suunduda metroosse.  

Tulistaja tabamiseks on käivitatud ulatuslik politseioperatsioon, kuid meest pole õnnestunud tabada. Väidetavalt on tegu sama isikuga, kes tungis läinud nädala reedel Pariisis asuva eretelekanali BFMTV kontorisse ning avas seal tule. Ühtegi ohvrit intsident siiski ei nõudnud, kuid politsei tugevdas tänase tulistamise järel kontrolli meediaasutuste juures.

Tulistaja kiiret tabamist nõudis ka Iisraelis visiidil viibiv Prantsuse president François Hollande, kelle sõnul kujutab tulistaja tõsist ohtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles