Norra võib saata välismaalastest kurjategijad kaugpõhja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang.
Vang. Foto: SCANPIX

Norra uus parempoolne valitsus kaalub välismaalastest kurjategijate saatmist kaugpõhjas asuvatesse mahajäetud sõjaväebaasidesse, et vabastada kongipinda norrakatest süüdimõistetutele, kirjutas täna uudisteportaal The Local.

Justiitsministri asetäitja Vidar Karlsen ütles, et kuna valitsus on saanud Tööpartei administratsioonilt päranduseks terava vanglakohtade nappuse, tuleb kaaluda kõiki variante.

«Tegeleme praegu uute vanglakohtade otsimisega. Muidugi kaalume ka ettepanekut kasutada vanglatena endisi sõjaväebaase riigi põhjaosas,» ütles aseminister.

Oslost lõuna pool asuva Vestfoldi maakonna politseiülem Magnar Pedersen pakkus sõjaväebaaside kasutuselevõtmise välja reedeses usutluses ajalehele Dagbladet.

«Välismaalastest pätid võtavad meie vanglates palju ruumi," ütles Pedersen. «Sõjavägi on Norra põhjaosas palju baase maha jätnud, kuid hooned on endiselt alles ja neid võiks kasutada välismaalastest kurjategijate kinnipidamiseks. Neil pole peresid, kes tahaks neid külastada, ja nii vabaneks riigi lõunaosas vanglapinda.»

Pederseni sõnul pääsevad Vestfoldi, Buskerudi ja Telemarki maakonnas kurjategijad vangistusest vaid seetõttu, et kohalikes vanglates pole ruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles