Liibüa pealinna toodi sõjavägi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa sõdurid Tripolis.
Liibüa sõdurid Tripolis. Foto: SCANPIX

Liibüa pealinna Tripolisse toodi täna rahutuste ohjeldamiseks sõjavägi ning omakaitseüksustel anti käsk linnast lahkuda.

Nädalavahetusel sai protestides Misrata omakaitsejõudude viibimise vastu pealinnas surma vähemalt 43 ja vigastada 450 inimest.

Reedel alanud kokkupõrked olid Tripolis tõsiseimad alates 2011. aasta Muammar Gaddafi vastasest ülestõusust. Vägivallatsemise käigus rööviti pühapäeval Liibüa luureülema asetäitja Mustafa Nuh, kes esmaspäeval siiski vabastati.

Pühapäevaõhtuses avalduses kutsusid kogukonnajuhid, ametiisikud ja Misrata endised mässuliste juhid kõiki Tripolis viibivaid endisi Misrata mässulisi 72 tunni jooksul linnast lahkuma.

Pealinna tänavatel patrullisid esmaspäeval kümned sõdurid ja soomukid. «Tripolisse on julgeoleku tagamiseks saabumas rahvusarmee lisajõud,» teatas valitsus avalduses, kutsudes pealinlasi osutama valitsusjõududele kõikvõimalikku abi.

Mitmed 2011. aasta ülestõusus osalenud rühmitused on keeldunud relvi maha panemast ja riigi julgeolekujõududega ühinemast. Liibüa valitsus on relvarühmitustega võitlemisel hambutu ja need on hõivanud riigis juba mitu piirkonda, kus põhjustavad omavolitsemisega laialdast pahameelt rahva hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles