Ernits: Sirbiga toimuv meenutab Franz Kafka loomingut

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sirbis toimunud ümberkorraldused hukka mõistnud Eesti Ajakirjanike Liidu juhatuse esimees Peeter Ernits võrdles toimuvat kirjanik Franz Kafka loominguga ning avaldas arvamust, et ZA/UMi koduleheküljel avaldatud Sirbi visioonidokumendis ei avaldu kompetents.

Ernits rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et kui nõukogu ei ole varasematel aastatel teinud ettepanekut, et Sirpi peaks kuidagi teistmoodi tegema, ja nüüd äkki selgub, et hakatakse midagi muutma, ja kui lugeda noorte kultuuritegelaste, ZA/UMi manifesti, siis see tekitab kõhedust, vahendas ERR Uudised.

«Seal on sellised õõnsad loosungid ja kindlasti hea tahe, aga kusagilt ei paista seda reaalsust ega kompetentsi välja,» nentis Ernits.

«Komisjon lahkus üksmeeles ja veendumuses, et uue konkursi võiks korraldada, kui uue aasta tellimused vastu võetud, me ei näinud, et võiks tulla deus ex machina ja et keegi, kes pole kandideerinud, võiks näitelavale ilmuda ja võtta väga selge eelneva hoiakuga Sirbi juhtimise üle,» tunnistas Sirbi peatoimetaja konkursi valikukomisjonis osalenud Krista Aru, kes peab kõige õigemaks kiiremas korras uue konkursi väljakuulutamist.

«Ma lugesin ka ZA/UMist seda manifesti ja mulle tundus, et selle järgi tahetakse Sirpi teha leheks, mis hakkab adresseerima neid inimesi, kes praegu Sirpi ei loe, aga kahjuks on need ka inimesed, kes raamatuid suurt ei loe ja kel on üldse natuke teised väljundid ka kultuuris,» sõnas professor Marju Lauristin, lisades, et see manifest sobiks pigem Eesti Ekspressi Areeni või mõne võrguväljaande jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles