Reformierakond koguneb arutama valimisjärgset olukorda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reformierakonna volikogu tuleb selle nädala lõpus kokku, et analüüsida oktoobris toimunud kohalike valimiste tulemusi.

Koosolek algab laupäeva keskpäeval Tartus Dorpati konverentsikeskuses ja selle päevakorras on valimistulemuste analüüs.

20. oktoobri kohalikel valimistel sai Reformierakond üle Eesti 85 850 häält ehk 13,7 protsenti kõigist häältest. Neli aastat varem toetas parteid 110 263 inimest ehk 16,7 protsenti valimistel osalenutest.

Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et erakonna reiting annab järelduste tegemiseks palju ainest ning täpsemalt arutatakse ka seda teemat laupäevasel volikogul. Tema sõnul ei sea keegi kahtluse alla partei ja selle liikmete võimet tööd teha, kuid samas on kasutamata jäetud palju võimalusi, et selgitada, mida täpsemalt ja mis põhjusel tehakse.

«Minu hinnangul inimesed ei pea meist lugu, kui me ei pea üksteisest lugu,» lausus Kallas, kelle sõnul käib see nii omavahelise suhtluse kui ka suhete kohta konkurentide ja partneritega. «Inimesed ei usalda meid, kui me ei usalda inimesi.»

Eelmise nädala lõpus avalikustatud TNS Emori uuringust selgus, et novembris langes Reformierakonna toetus mitme aasta madalaimale tasemele, jäädes alla kõigile teistele parlamendierakondadele. Kui augustis toetas parteid 20, septembris 21 ja oktoobris 22 protsenti küsitlusele vastanutest, siis novembris kukkus partei toetus 18 protsendile. Samal tasemel oli Reformierakonna toetus viimati 2005. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles