Jõhvis plahvatas eramaja ees pomm, üks inimene viidi haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris plahvatas Jõhvis eramaja ees lõhkeseadeldis. Portaali rus.postimees.ee andmetel oli lõhkeseadeldis metallämbris, mille seni kindlaks tegemata isik oli pannud keskealisele Stassi nimelisele mehele kuuluva maja värava juurde.
Novembris plahvatas Jõhvis eramaja ees lõhkeseadeldis. Portaali rus.postimees.ee andmetel oli lõhkeseadeldis metallämbris, mille seni kindlaks tegemata isik oli pannud keskealisele Stassi nimelisele mehele kuuluva maja värava juurde. Foto: Svetlana Loginova

Täna hommikul veidi enne kella 8 plahvatas Jõhvis Eha tänaval eramaja värava ees olnud lõhkeseadeldis.

«Asjaolu, et enne kella 8 hommikul toimus eramaja ees plahvatus, on leidnud kinnitust,» ütles Postimehele Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Esialgsetel andmetel plahvatas maja värava ees olnud kahtlane kott. Plahvatuses sai viga üks inimene, kes sai põletushaavu ja toimetati kiirabiga haiglasse.

«Praegu on teada, et inimene leidis hommikul prahi seest eseme, millega kokku puutudes toimus plahvatus,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Puusepp lisas, et praegu pole veel teada, mis täpsemalt Jõhvis plahvatas. Viga saanud inimese elu tema sõnul ohus ei ole. Kannatada saanu oli mees.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul saadi teade plahvatusest kell 7.41. Politsei evakueeris ümbruskonnast elanikud ja piiras ümber ohtliku ala kahe tänava ulatuses.

Kui palju evakueerituid oli, ei osanud ta täpselt öelda, kuid nende tarvis on kohale toodud suur reisibuss, kus nad saavad soojas olla.

Kella 13 ajal töötasid sündmuskohal veel operatiivteenistused, teiste hulgas päästeameti demineerijad, et selgitada välja juhtunu asjaolud ning välistada inimeste sattumine ohupiirkonda.

Portaali rus.postimees.ee andmetel oli lõhkeseadeldis metallämbris, mille seni kindlaks tegemata isik oli pannud keskealisele Stassi nimelisele mehele kuuluva maja värava juurde. Esialgu pole teada, kas plahvatuses sai kannatada majaperemees või hoopis pommipanija ise.

Kontrollimata andmetel võib plahvatus olla seotud majaomaniku äritegevusega. Ta tegutseb füüsilisest isikust ettevõtjana transpordi alal.

Ühe allika teatel plahvatas vaid väike osa lõhkeseadeldisest, seetõttu toodi kohale pommirobot ja kohalikel elanikel ei lubata veel oma kodudesse tagasi pöörduda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles