Saar: Ühtne Eesti näitas, et maailma muutmiseks pole parteid vajagi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu sotsid Eiki Nestor (vasakult) ja Indrek Saar, kellest viimane on ka teatri NO99 kunagine tegevjuht, olid osa ootusärevuses publikust.
Riigikogu sotsid Eiki Nestor (vasakult) ja Indrek Saar, kellest viimane on ka teatri NO99 kunagine tegevjuht, olid osa ootusärevuses publikust. Foto: Liis Treimann

Sotside aseesimees Indrek Saar ütles, et Ühtse Eesti suurkogu pakkus loodetavasti paljudele teatava puhastumishetke ja näitas, kuidas muutusi ellu kutsuda parteid loomatagi.

«Mulle läks see üritus väga korda. Minu arust see sõnum, millega nad lõpetasid, oli väga õige ja ajakohane,» ütles Indrek Saar, kes on ka NO99 kunagine tegevjuht ja Rakvere Teatri endine juht.

Ta tunnistas, et ei osanud oodata, kuidas suudavad Semper ja Ojasoo kokku võtta, mida nad öelda tahavad, kuid kokkuvõttes oli see kõik väga õige. «Eks ma midagi sellist ka tegelikult lootsin. Mul on nendest väga hea meel,» ütles Saar.

Rääkides Indrek Tarandi ja Allar Jõksi lavale tulekust, ütles Saar: «Tõepoolest, tuues mängu need inimesed, kellega on spekuleeritud uue partei ootuses, suutsid nad tekitada paljude ajudes küsimuse, et oot-oot, kuhu nüüd minnakse?»

Saare arvates võiks uusi parteisid aeg-ajalt juurde tulla küll, kuid Ühtse Eesti tegijad ütlesid tegelikult ära, et ei maksa loota, et ühe päevaga on võimalik maailma muuta. «Maailma saab muuta iga päev. Minu arust oli see väga õigesti ära öeldud,» sõnas ta.

«Näitleja ülesanne on peegeldada ümbritsevat maailma ja kuna ühiskonnas on väga selge ootus muutuste järele, siis nad võtsid selle ilusti kokku ja ka analüüsisid seda, mis on võimalikud lahendid, ja mängisid erinevad stsenaariume ette ja siit edasi on lahendus igaühe enda otsustada,» rääkis Saar. «Mina loodan, et nad pakkusid paljudele inimestele selle, mida teatrikeeles nimetatakse katarsiseks ehk ühe väikese puhastumisakti,» lõpetas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles