«Keskpäevatund»: Ojasoost-Semperist on saanud arvestatav jõud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma elemendis: 
Ene-Liis Semper ja 
Tiit Ojasoo Ühtse Eesti vapilooma taustal NO99-teatri fuajees.
Oma elemendis: Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo Ühtse Eesti vapilooma taustal NO99-teatri fuajees. Foto: Toomas Huik

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» arutlenud Priit Hõbemägi, Hans H. Luik ja Ainar Ruussaar tõdesid, et Ojasoost ja Semperist on saanud arvestatav poliitikat mõjutav jõud.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi tunnistas, et tema läks suurkogul Ühtse Eesti trikkidele vähemalt kaks korda õnge. Esimest korda siis, kui saalist lubati hakata lavale inimesi loosima ja teist korda telefonihääletuse ajal Allar Jõksi ja Tiit Ojasoo vahel.

Ühiselt leiti, et Ühtse Eesti loojad Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper on muutunud Eestis arvestatavaks jõuks. Luik märkis, et Ojasool ja Semperil on nüüd nii kõva autoriteet, et kui nad valimiste eel avalikkusele ütlevad, keda valida ja keda mitte, siis neid ka kuulatakse.

Hõbemägi hinnangul on Ühtse Eesti mõjupiirkonnas kuni 300 000 inimest, mis on vägagi arvestatav jõud. Ruussaar lisas, et poliitikud peavad nüüd terve aasta närveerima, kas NO teater annab valimiste suhtes mingi hinnangu või mitte.

Hõbemägi sõnul on Eestis tekkinud kolm tugevat parteide välist jõudu, kelle sõna maksab. Need on Indrek Tarand, Allar Jõks ja nüüd Ojasoo–Semper. Luik märkis, et eilne etendus näitas, kui viletsad näitlejad on meie poliitikud. Hõbemägi lisas, et eestlased on üks pentsik rahvas, kes läheb teatrisse ja tuleb sealt pettununa, et uut erakonda ei loodud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles