Kaitsepolitsei pidas pistise võtmises kahtlustatavana kinni kaitseväe töötaja

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei
Kaitsepolitsei Foto: Toomas Huik

Kaitsepolitsei pidas möödunud nädala kolmapäeval korduvas pistise võtmises kahtlustatavana kinni kaitseväe protokolliteenistuse spetsialisti Kristjan Variku (34).

Varik tegeles protokolliteenistuses külaliste transpordi, toitlustuse ja majutuse korraldamisega ning meenete soetamisega. Kahtlustuse kohaselt eelistas Varik esitada tellimusi valitud ettevõtetele, mis andsid talle vastutasuna erinevaid hüvesid.

Varik on praeguseks kaitseväest lahkunud.

Samas kriminaalasjas kahtlustatakse pistise andmises kümmet ettevõtet ja pistise vahendamises kaht ettevõtet ning nendega seotud inimesi. Kahtlustatavate lõplik arv selgub menetluse käigus.

«Meediasse on jõudnud info, et kaitsepolitsei tegi 13. novembril läbiotsimise Tallinnas Ahtri tänaval ASi ATKO Grupp ruumides. Kahtlustatavate füüsiliste isikute nimesid ei saa prokuratuur praeguses menetluse järgus avaldada. ASi ATKO Grupp nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu kahtlustatavate hulka ei kuulu,» teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

ATKO Grupp ASi juhatuse liikme Margo Tomingase advokaadi sõnul on kriminaalasjas kahtlustus esitatud Tomingasele, kuid mitte ATKO Grupp ASile ega ühelegi tema tütarettevõttele ning lükkas sellega ümber prokuratuuri algse teate, et tütarettevõtted on pistise andmises kahtlustatavate seas.

Prokuratuur täpsustas hiljem, et juriidilisi isikuid kahtlustatakse kuriteos, kuid neile pole jõutud kahtlustust formaalselt esitada.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi kaitsepolitsei ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles