Aasta suurpereks valiti neljalapseline perekond Pall Raplamaalt

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Pall - Aasta Suurpere 2010. Vasakult ülevalt: Henriette, Andeli, Andro, Andleer, pereema Aigi. All Andro ja pereisa Heino.
Perekond Pall - Aasta Suurpere 2010. Vasakult ülevalt: Henriette, Andeli, Andro, Andleer, pereema Aigi. All Andro ja pereisa Heino. Foto: MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit

Täna Tallinna loomaaias toimunud suurperepäeval kuulutati esmakordselt välja «Aasta Suurpere» aunimi, mille pälvis nelja last kasvatav ning Saksamaalt pärit vahetusõpilasele kodu pakkuv perekond Pall Raplamaalt.

Tiitli saanud perekonnale kinkis Bigbank 10 000 krooni.

«Žürii otsus langes perekond Palli kasuks seetõttu, et tegemist on väga ühtehoidva ja tegusa perekonnaga,» ütles Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Kalmer Hütt. Pere lapsed on tublid ning osalevad erinevates huviringides. «Vanemad hoolivad oma lastest, mõtlevad nendega kaasa ning suunavad mitmesuguste hobide ja harrastuste juurde,» lisas Hütt.

«Aasta Suurpere» konkursi patrooni Elle Kulli sõnul võiks perekond Palli aktiivsus kultuurivallas ning ühtehoidmine olla paljudele eeskujuks. «Kindlasti tuleb tunnustada nende valmisolekut võtta oma perre lisaks veel vahetusõpilane, kellele meie kultuuri ja väärtusi parimast küljest näidata,» sõnas Kull

Aigi ja Heino Palli peres kasvavad pojad Andreas (11), Andro (4) ning tütred Andeli (7) ja Andleer (2). Lisaks on perekonnas veel üks laps – vahetusõpilane Henriette (17) Saksamaalt, kes tuli Eestisse siinset keelt ja kultuuri õppima. Pereisa Heino ja pereema Aigi teevad koos lasteteatrit ja on käinud esinemas pea kõigis Eestimaa koolides ja lasteaedades. Perekond Pall elab Raplamaal ise meisterdatud majas, mille ehitamisel on kaasa löönud kogu perekond. «Laste sõbrad kutsuvad meie kodu Muumimajaks, kuna see on helesinine ning sellel on palju aknaid,» selgitas Aigi Pall.

Pereema Aigi sõnul on nende pere toimekas ja rõõmsameelne ning neil ei ole kunagi igav. «Tavaliselt meie pere ei nurise. Kui saaks siis ainult aega sooviks juurde, eriti just seda, kus kogu pere on koos, sest sellest jääb meil alati puudu,» lisas Aigi Pall.

Kokku esitati «Aasta Suurpere» konkursile 26 kandidaati kõigist Eestimaa paigust, kelle hulgast valis võitja välja komisjon. Lisaks Kalmer Hütile ja Elle Kullile kuulusid žüriisse Tallinna Lasterikaste Perede Liidu juhatuse esinaine Katerina Puusepp, Raplamaa Lasterikaste Perede Ühenduse juhatuse liige Aigar Pruul ja BIGBANKi juhatuse liige Kaido Saar.

Aunimetus «Aasta Suurpere» on tiitel, mis omistatakse ühtsele, töökale ning eeskujulikule Eesti perele, kus kasvab vähemalt neli last. Selle eesmärk on väärtustada ning tunnustada Eestimaa tegusaid suurperekondi ning tuua neid ühiskonnas eeskujuks. Ettepanekuid «Aasta Suurpere» aunimetuse saamiseks võisid teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.

Tänavu juba kuuendat korda toimuv suurperede perepäev ja esmakordselt välja kuulutatav aunimetus «Aasta Suurpere» toimub sel aastal paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus. Suurperepäeva ning aunimetuse «Aasta Suurpere» algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Bigbank AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles