Rootsi politsei puistas vasakäärmuslaste kodusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi politsei puistas täna varahommikul riigi idaosas 13 kodu, mille elanikel on sidemeid vasakäärmuslike organisatsioonidega. Arvatavasti on tegu operatsiooniga mitme kuritööga seostatava Revolutsioonilise Rinde vastu.


Mitmes Eskilstuna ja Stockholmi kohas kell kuus hommikul alguse saanud reidi käigus vahistati terve rida inimesi, ütles üks politseiallikas ajalehele Eskilstuna-Kuriren.

«Me teeme uurimise osana intensiivselt tööd mitmes piirkonnas,» märkis Stockholmi politsei esindaja Towe Hägg ajalehele Aftonbladet.

Operatsioon «Eskili» sihtmärgiks on Revolutsiooniline Rinne – sotsialistlik, antifašistlik liikumine, kelle Facebooki lehekülje kohaselt on nende eesmärgiks võidelda täiesti jõust kapitalistlike arengute vastu.

Vahistatuid kahtlustatakse rasketes kallaletungides, kahju tekitamises ja ebaseaduslikes ähvardustes.

Stockholmi prokurör Carl Mellberg ei soovinud vastata küsimustele ei vahistatute poliitiliste vaadete ega arvu kohta. «Minu jaoks pole tähtis, kuhu gruppidesse nad kuuluvad, mind huvitavad nad seoses kuritegudega, milles neid kahtlustatakse,» ütles ta Aftonbladetile.

Rootsi kaitsepolitsei (Säpo) hinnangul elab nende riigis sadakond kuritegelikult aktiivset vasakäärmuslast ning nad vastutavad umbes poolte seal toimuvate poliitilise motivatsiooniga kuritegude eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles