Väljataga: muutused võivad ees oodata ka kultuuriajakirju

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väljataga sõnul näitab vestlus kultuuriminister Rein Langiga, et muutused hakkavad toimuma ka kultuuriajakirjades.
Toomas Väljataga sõnul näitab vestlus kultuuriminister Rein Langiga, et muutused hakkavad toimuma ka kultuuriajakirjades. Foto: Peeter Langovits

Kultuurilehe juhatuse esimees Toomas Väljataga ütles, et lisaks Sirbist toimunule võivad muutused ees oodata ka kultuuriajakirju, millest paljusid peab kultuuriminister Rein Lang kohendamisvääriliseks.

Väljataga rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et ta kohtus 8. novembril minister Rein Langiga, seejärel liitus nendega Kaur Kender ja kohtumise lõpus ka ministeeriumi kantsler, vahendas ERR Uudised.

Väljataga sõnul oli neil Langiga juttu mitte ainult Sirbist, vaid kultuuriajakirjadest, näiteks kiitis minister Väljataga sõnul väga ajakirja Akadeemia, aga mainis ka, et ülejäänud kultuuriajakirju, mida annab välja SA Kultuurileht, peaks siiski kriitilise pilguga üle vaatama.

«Ta ei täpsustanud, mida ta selle all mõtleb, aga leidis, et see pilt on peaaegu 90ndate aastate algusest ühesugune ja oleks aeg seda võib-olla pisut kohendada,» märkis ta.

«Selle vestluse käigus ei saanud küll selgust, mida minister täpselt silmas pidas, ja ega need muudatuste tegemised nii või teisiti käivad samm-sammult kas läbi ministri initsiatiivi, andes suunised nõukogule ja nõukogu omakorda juhatusele, tähendab minule, või siis otse nõukogult tulnud initsiatiiv, neid võimalusi on palju, kuidas sellised teemad lauale tõusevad,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles