«Võrgutuspomm» jagati Põhja-Koreas välja salakesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Borgi aluspesu.
Björn Borgi aluspesu. Foto: www.bjornborg.com

Omaaegse kuulsa tennisisti Björn Borgi samanimeline pesufirma otsustas, et kui nad Põhja-Korea pealinna aluspükstega pommitada ei saa, siis tuleb internetihääletusel just Pyongyangile määratud saadetis siiski sinna toimetada. Selleks saadeti sinna ajakirjanik, kes pesu salakesi inimestele pihku pistis ja hotelliaknast tänavale heitis.


Borgi sügiskampaania «Björn Borg ütleb JA! Massivõrgutusrelvadele» oluline osa oli «armupommi» heitmine linnale, mis hääletati kõige rohkem armastust ja võrgutust vajavaks maailma paigaks.

«Me ei suutnud isegi aimata, et Põhja-Korea sugune koht võidaks,» tunnistas ettevõtte turundusdirektor Lina Söderqvist. «Me olime plaaninud, kuidas õhust heitmist teha ja oleksime seda teinud pea kõikjal üle maailma – välja arvatud Põhja-Koreas.»

Juba nädal pärast kampaania algust asuti selle veebilehte eriti aktiivselt külastama Lõuna-Koreast. Põhja-Korea pealinn tõusis küsitluse tippu, peaaegu üleöö anti üle 25 000 hääle nende «pommitamise» toetuseks. 31. oktoobriks oli hääletanud 53 000 inimest mitmelt poolt maailmast. Neist 60 protsenti toetas sihtmärgina Pyongyangi.

«Põhja-Koreas asjade õhust puistamine oli võimatu,» jätkas Söderqvist. «Keegi oleks saanud kannatada. Kuid me lubasime oma aluspesu võitjani viia ja maailm hääletas Põhja-Korea poolt. Ja meie mõtlesime, et miks ütleme meie «ei». Maailm andis meile selle missiooni. Mistap teeme ära.»

Sestap palkas Björn Borg hoopiski saladuskatte all tegutseva ajakirjaniku, kelle ülesandeks oli Pyongyangis isiklikult aluspüksid kätte jagada.

«Me saatsime ka paki aluspesu saatkonda, kuid see ei jõudnud kohale ja me ei tea, miks,» lisas Söderqvist, oletades, et võrgutava aluspesu võis konfiskeerida riik.

Pesufirma salaagent võis kaasa võtta vaid ühe kohvri, millesse ta toppis 150 paari erkroosa mustriga aluspükse. Ta suundus Pyongyrangi turistiviisaga ja teda saatsid pidevalt põhjakorealastest «giidid», kellele ta samuti aluspesu jagas.

«Tingimused selle ülesande täideviimiseks… pole ideaalsed,» tunnistas ajakirjanik oma anonüümses blogis. «Ainus kord, kui ma täna üksi jäin, oli minut Pyongyangi metroos, kuid mulle tundus, et seal roosa aluspesu väljavõtmisel ja pildistamisel olnuks tõsised tagajärjed, mistap ma otsustasin seda mitte teha.»

Lõpuks õnnestus tal siiski kogu roosa pesu välja jagada, kuid mitte ükski õnnelik kingisaaja ei nõustunud pildile jääma. Meeleheitehoos jättis ta aluspükse ka hotellikoridori ja viskas välja oma 41. korrusel asuva toa aknast.

Et Björn Borgi veebilehele jagub aga ikka veel lõunakorealastest külastajaid, otsustas firma ka nende poole sammu astuda ja osa internetis rippuvast infost ka korea keelde panna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles