Ekspert: ääremaade tühjenemine ohustab sisejulgeolekut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Tartu Ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professori Tiit Tammaru hoiatab, et ääremaade tühjenemine oleks heaks kasvulavaks näiteks terroristidele.

«Eesti paistab väga selgelt teiste Euroopa riikide võrdluspeeglis välja sellega, et need protsessid, mis toimuvad, on üle võimendatud – kui Eestisse tuleb inimesi, siis tuleb palju, ja kui ära läheb, siis on sama probleem, ainult Läti on meiega võrreldav,» vahendab ERR Uudised Tammaru sõnu.

Sellised muutused tekitavad professori sõnul sisejulgeolekus probleeme – lahkujate seas on ka sisejulgeoleku valdkonna inimesi, samuti on näiteks ääremaade tühjenemine heaks kasvulavaks terroristlike rühmituse tekkimisele.

Olukorra tõsidust möönis ka siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort: «Kui me võtame Eesti piirkonnad, mida ränne puudutab, siis on selge, et kui piirkond jääb tühjaks ja seal kedagi peale mõne vanamemme ei ela, siis turvalisuse tase neis piirkondades langeb,» kinnitas ta.

Täna arutatakse nimetatud probleemide üle sisekaitseakadeemia aastakonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles