Moldova parlamendi saadikud tutvuvad nii ministeeriumide kui Setomaaga

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Täna õhtul saabub Eestisse nädalasele visiidile ja õppekäigule Moldova parlamendi delegatsioon.

Delegatsioon külastab Eestit riigikogu majanduskomisjoni ja riigikogu Eesti-Moldova parlamendirühma esimehe Urmas Klaasi kutsel.

Delegatsiooni kuuluvad Moldova parlamendi komisjonide juhid, parlamendiliikmed ja parlamendi kantselei ametnikud.

Esmaspäeva hommikul tervitab Moldova delegatsiooni Riigikogu esimees Ene Ergma.

Klaasi sõnul on õppevisiidi eesmärk tutvustada Moldova kolleegidele Eesti näite varal kuidas töötab parlamentaarne demokraatia. Samuti tunnevad Moldova kolleegid suurt huvi Eesti majandusreformide ning liitumise vastu Euroopa Liiduga.

«Moldovat on vaja jätkuvalt toetada, eriti arvestades, et tegemist on väga euroopa-meelse valitsusega Euroopa lähinaabruses,» ütles Klaas.

Moldova parlamendi delegatsiooni õppekäik toimub Riigikogu korraldusel Eesti Välisministeeriumi Arengukoostöö programmi raames.

Õppekäigu kavas on seminarid Riigikogu komisjonides, kohtumised välisministeeriumis, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ning sotsiaalministeeriumis, kus toimub ka kohtumine minister Hanno Pevkuriga.

Neljapäeval külastab Moldova delegatsioon Tartu Ülikooli, reedel aga on seminarid Põlvamaal, kus keskendutakse Eesti regionaalhalduse teemadele.

Moldova delegatsioon külastab reedel ka Setumaad, kus tutvutakse muuhulgas Setomaa riiklikku kultuuri- ning arenguprogrammiga.

Moldova delegatsioon lahkub Eestist laupäeval, 15. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles