Kontrollikomisjon vestles Lausinguga Keskerakonna rahastamisest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Erakogu

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmed vestlesid täna skype'i teel endise keskerakondlase Tarmo Lausinguga, kes kirjeldas oktoobri algul meedias Keskerakonna väidetavaid ebaseaduslikke rahastamisskeeme.

Komisjoni aseesimees Kaarel Tarand ütles Postimehele, et vestluse osas ei ole tal aga millestki avalikkust informeerida, sest olulist lisainformatsiooni, mille alusel saaks komisjon hakata tegutsema, selle käigus ei ilmnenud. «Nii et teemat pole. Võtsime informatsiooni teadmiseks,» lausus ta.

Kontrollikomisjon arutas Lausingu meediaavaldusi ja nende põhjal ilmnenud võimalikke riske erakondade rahastamisel esmakordselt oktoobri keskpaigas ning pidas vajalikuks rikkumiste mustriga täpsemalt tutvuda. Komisjon teatas toona, et soovib võimalike täiendavate selgituste põhjal paremini mõista riske ja teha järeldusi, kuidas tulevikus efektiivsemalt tagada rahastamise korrektsust, seaduslikkust ja läbipaistvust.

Keskerakonnas väidetavalt aastate eest kasutatud rahastamisskeemide kohta võtsid oktoobri alguses lisaks Lausingule sõna ka partei noortekogu kunagine juht Henri Kaselo ja hiljuti parteist välja visatud Mart Viisitamm. Keskerakond on partei varjatud rahastamist eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles