Kohus vabastas süüdimõistetud Weroli eksjuhi vara aresti alt

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Aavik
Erki Aavik Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus vabastas AS-i Werol Tehased endise juhi Erki Aaviku 17 tulirelvast jahirelvade kogu ja väikelaevadena registreeritud veesõidukid aresti alt, vahendab ERR Uudised.

Sel nädalal ametiseisundi kuritarvitamisega Werol Tehastele (WT) suure varalise kahju tekitamise, ettevõtte vara omastamise ja suureulatusliku rahapesu eest reaalselt vangi mõistetud Aavik (48) saab kohtuotsuse jõustumisel tagasi temalt 2006. aasta lõpus arestitud vara.

Kohus vabastas aresti alt Aaviku kontod pankades, samuti haagise Vihe, Toyota Carina E ning veesõidukid ja nende navigatsiooniseadmed.

Ühtlasi saab Aavik tagasi neli Sako vintpüssi, kaks Heym vintpüssi ning vintpüssid Schmidt Rubin ja Hauptmann ning jahipüssid Dumoulin Imperial Magnum, Fabarm Max Lux, Krieghoff Trumpf, Krieghoff Extra, Aya, Tikka ja Dakota ning püstoli Jericho ja revolvri Taurus.

Kolmapäeval määras kohus Aavikule nelja-aastase vangistuse, millest tal tuleb vanglas reaalselt kanda kuus kuud, millest arvestatakse maha tema varem vahi all oldud aeg kaks kuud ja 14 päeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles