Poola rahandusminister kaotas valitsusremondiga koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk (ees) esitles tänasel pressikonverentsil uut valitsust.
Poola peaminister Donald Tusk (ees) esitles tänasel pressikonverentsil uut valitsust. Foto: SCANPIX

Poola rahandusminister Jacek Rostowski kaotas koha põhjaliku valitsusremondi käigus, millega peaminister Donald Tusk püüab pikka aega võimul olnud meeskonnale uut elu sisse puhuda.

Tusk teatas täna, et riigi rahaasju hakkab juhtima «väga andekas majandusteadlane» Mateusz Szczurek.

Peaminister lasi lahti ka majandusministri Marcin Koroleci, kes praegu juhib ÜRO kliimakõnelusi Varssavis. Kliimakõneluste koht jääb talle alles, kinnitas Tusk. Uueks keskkonnaministriks saab Maciej Grabowski.

Ühtekokku saab Poola endale valitsusremondiga seitse uut ministrit ning transpordi- ning regionaalarenguministeeriumid ühendatakse infrastruktuuri- ja arenguministeeriumiks, mida asub juhtima praegune regionaalarenguminister Elżbieta Bieńkowska.

Bieńkowska nimetati ühtlasi ka asepeaministriks.

Maksupettuses süüdistatav transpordiminister Slawomir Nowak lahkus reedel ametist pärast seda, kui prokuratuur teatas tema vastu süüdistuste esitamisest ning lubas algatada temalt puutumatuse äravõtmise protseduuri.

Rafal Trzaskowski vahetab haldus- ja digitaliseerimisministri ametikohal välja Michal Boni.
Parlamendiliige Lena-Kolarska-Bobińska tõuseb uueks kõrgharidus- ja teadusministriks, vahetades välja Barbara Kudrycka. Joanna Kluzik-Rostkowska saab Krystyna Szumilase asemel haridusministriks.

Spordiministri ametikohal alustab Joanna Mucha asemel tööd Andrzej Biernat.
2007. aastal võimule tulnud Tuski sõnul on ammuoodatud muudatuste eesmärk anda meeskonnale «uut energiat», eriti hiljuti Euroopa Liidult saadud raha majandusse suunamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles