Moskvas vurasid esmakordselt Topol-M tuumaraketid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomustransportöör Dozor-B Punasel väljakul.
Soomustransportöör Dozor-B Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Vene uus õhutõrjeraketikompleks Pantsir-S1 ja kontinentidevaheline tuumarakett Topol-M osalesid esmakordselt Moskvas aset leidnud võidupühaparaadil, teatas RIA Novosti.

Paraadi nn tehnikaosa avasid Suure Isamaasõja ajast pärit tankid T-34 ja sama tanki baasil ehitatud liikursuurtükid SU-100.     

Pärast seda vuras Punasele väljakule kaasaegne lahingutehnika, näiteks soomustatud militaarmaastur Tigr ja soomustatud luuremasin Dozor, soomustransportöör BTR-80, soomustatud jalaväemasin BMP-3, tankid T-90A ja liikursuurtükk MSTA-S.   

Mehhaniseeritud kolonni kooseisus olid ka raketikompleksid Buk M2, süsteemi TOS-1S leegiheitjad, mitmelasulised raketiheitjad Smertš, S-400 tüüpi õhutõrjeraketid ja esimest korda demonstreeritud uusimad õhutõrjerakettide kompleksid Pantsir-S1.       

Paraadi sellele osale panid punkti ballistilised raketid Iskander-M ja võidupühaparaadi debüüdi teinud taktikaline raketisüsteem Topol-M.

Kokku sõitis seal 159 ühikut erinevat sõjatehnikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles