Sinijärv Langist: kahju, et nii läks, ootused olid suured

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv ütles intervjuus Postimehele, et tal on kahju, et olukord on jõudnud sinnamaani, kus loomeliidud nõuavad kultuuriminister Rein Langi tagasiastumist.

Selle ettepaneku ütles Sinijärv välja ministri tänasel kohtumisel loomeliitude esindajatega, kuid selgitas, et asja taga on muudki kui vaid Sirbi juhtum.

«Arutasime seda mitut pidi ja iseenesest pagana kahju, et see nõnda läinud on, sest ootused sellele ministrile olid ju väga suured, kui ta tuli,» meenutas Sinijärv. «Ei saa nüüd öelda, et teda just rõõmuhõisetega tervitati, aga igatahes väga optimistlikult. Paraku leidsid kõikide liitude esinejad, et ei saa enam nõnda edasi, piisavalt palju on kogunenud mitmesuguseid asju.»

Sinijärv ütles, et täpsemad põhjendused panevad loomeliidud kirja ja esitavad koos tagasiastumise ettepanekuga Langile.

Tänast kohtumist kommenteerides ütles Sinijärv, et mida rohkem teavet välja tuleb, seda parem, kuna siis ilmnevad ka vastuoksused.

«Kas selle kõige taga on siis põhjust mingisuguseid karvaseid käsi kahtlustada või mitte, seda ei oska mina ütelda,» sõnas ta. «Kuulan huviga, kes mida ütleb ja püüan tekitada mingeid omi järeldusi.»

«Ei taha vandenõuteooriatesse minna, hoopis rohkem häirib lihtsalt puht inimlikult jõhker käitumine, mis on toime pandud ja mille kõik asjaosalised lahkesti omaks võtsid ja nõus olid, et jah, on käitutud inetult, närvalt, asjad on läinud valesti – tegelikult niisugused asjad, mille eest tuleb vastutus võtta,» rääkis Sinijärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles