Valimiskulude aruande on esitanud vaid pool valimistel osalenutest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon ootab kõigilt kohalikel valimistel osalenud erakondadelt, valimisliitudelt ja üksikkandidaatidelt kampaaniakulude aruannet.

Tänaseks on komisjonile oma valimiskulude aruande esitanud 297 valimisliidust 165, 101 üksikkandidaadist 46 ja kuuest erakonnast kaks. Järelevalvekomisjon tuletab meelde, et kuluaruande esitamise tähtaeg on täna.

Valimisliidud ja üksikkandidaadid peavad aruandes ära näitama nii kampaaniaga seotud kulud kui ka kulude tasumiseks kasutatud vahendid. Aruanne tuleb esitada isegi siis, kui kampaaniaks kulutusi ei tehtud.

Erakonnad, kes esitavad oma tuluaruande korra kvartalis, peavad seekordses aruandes esitama vaid valimiskampaania kulutused. Aruanded tuleb sisestada erakondade rahastamise järelevalve komisjoni uude infosüsteemi. Aruannete koondamine ühtsesse süsteemi peaks tagama aruannete ühesuguse esituse, võrreldavuse ja kontrollitavuse.

Kohalikud valimised toimusid 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles