Lang: Kultuurilehe nõukogu tegevuse taga pole mingeid vandenõuteooriaid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Rein Lang ütles täna pärast loomeliitudega kohtumist ajakirjanikele, et SA Kultuurileht nõukogu tegutses Kaur Kenderit Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks seades heas usus ja selle taga polnud vandenõuteooriaid.

«Ma olen üpris veendunud tänase päeva seisuga, et Toomas Väljataga, Urmas Klaasi ja kogu nõukogu tegutsemine on kantud headest kavatsustest, seal ei ole taga mingisuguseid vandenõuteooriad ja ma ei pidanud vajalikuks sekkuda sellesse valikusse ega pea võimalikuks sellesse sekkuda ka täna,» rääkis Lang.

Küsimusele, kas Sirbi juhtumis on käitutud inetult, vastas Lang, et tal oli võimalus asja sekkuda ja öelda SA Kultuurileht nõukogule, et ministeerium ei luba Kenderit peatoimetaja kohusetäitjaks, kuid ta ei teinud seda.

«Leian tänase päevani, et nõukogu on tegutsenud heas usus, lähtudes oma kõige parematest arusaamistest eesti kultuuriajakirjanduse arendamiseks. Teda selliselt rünnata, nagu täna avalikus ruumis teda rünnatakse, on minu arvates täiesti kohatu,» rääkis Lang.

Ta ütles, et ei kavatse SA Kultuurileht nõukogus muudatusi teha. «Ootan kõiki ettepanekuid, mis edasi saab, sest loomeliidud ütlesid täna ka seda, et neil on ettepanekuid Kultuurilehe põhikirja osas, ilmselt soovivad nad laiemat esindatust,» ütles minister ja kinnitas, et loomeliitude väljapakutud mõtteid kaalutakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles