Andrus Kivirähk: pole alust uskuda ühtegi Rein Langi sõna

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk.
Andrus Kivirähk. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kirjanik Andrus Kivirähk rõhutas, et meil pole alust uskuda ühtegi kultuuriminister Rein Langi sõna, kuna täpselt samasugust juttu rääkisid meile eelmisel aastal Kristen Michal ja Kalev Lillo.

«Reformierakond on elanud mitu aastat vales nagu konnad soos, skandaalid on ju tänaseni lahenduseta, Michal ja Lillo käivad tähtsa näoga ringi, nagu midagi poleks juhtunud,» rääkis Kivirähk ETV saates «Ringvaade».

«Kultuurileht on ju vaid üks teema, miks me peaksime uskuma reformierakondlasi, kui nad on aastaid valetanud?» küsis Kivirähk.

«Muidugi Lang hoolib Sirbist, nagu ka nõukogude aja tšinovnikud hoolisid väga kultuuriajakirjandusest, aga mitte nende edendamise mõttes, vaid oma kontrolli alla saamise mõttes,» selgitas Kivirähk, nõustudes ajakirjanik Anvar Samosti väljendatud mõttega, et kui me praegu kõige toimunuga lepime, siis järgmisena istutakse meile endile pähe.

«Olen eelmisel nädalal toonud selle teema puhul Rooma keisri Caligula ja tema hobuse senaatoriks nimetamise paralleeli, ega selle eesmärk ju ei olnud hobust ülendada, vaid ikka senatit alandada, et näete, võin teid ka hobuse juhtima määrata,» rääkis kirjanik.

«Need noored inimesed, kes tulid Sirpi koos Kaur Kenderiga, pole ju alaealised, ei maksa nii usinalt kollaboreeruda, näiteks Tõnu Õnnepalu otsustas mitte kollaboreeruda,» rõhutas Kivirähk.

«Tundub, et lähemal ajal hakkavad juhtivad reformierakondlased upsakusest lõhki minema,» ütles Kivirähk vastuseks küsimusele, kui tõenäoline on, et kultuuriminister Lang selle skandaali tõttu tagasi astub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles