Eestlased plaanivad täna-homme vallutada Himaalajas Cho Oyu mäetipu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cho Oyu
Cho Oyu Foto: Himaalaja 2010 meeskond

Aprilli alguses teele asunud Himaalaja ekspeditsiooni liikmed plaanivad pühapäeval-esmaspäeval võtta 8201 meetri kõrguse Cho Oyu mäetipu, kuhu sel aastal pole veel keegi jõudnud.

Alar Siku juhitav seitsmeliikmeline mägironijate ekspeditsioon on esmakordselt Eesti alpinismi ajaloos võtnud eesmärgiks vallutada kaks üle 8000 meetri kõrgust mäetippu Himaalajas, vahendas pressiteade.

Eestlaste kõrval kuulub ekspeditsiooni ka kaks liiget Leedust.

«Emotsionaalselt on õige tiputegemise aja ootamine raske, tihti raskemgi kui füüsiline pingutus sinna jõudmiseks. Sellel aastal pole tippu veel keegi jõudnud ja meil ei jää muud üle kui varuda kannatust,» teatasid alpinistid selle nädala alguses.

Ekspeditsioon startis Tallinnast 3. aprillil. Plaanide kohaselt pühapäeval-esmaspäeval vallutatav Cho Oyu on esimene vallutatav mäetipp, mis asub merepinnast 8201 meetri kõrgusel. Seejärel võetakse suund Sisiapangmale, merepinnast üle 8027 meetri kõrguva tipu vallutamine peaks plaanide kohaselt aset leidma 20.-24. mai paiku. Meeskonnaliikmed peaksid plaanide kohaselt koju naasma 30. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles