Vale kellaaeg politsei radaril päästis väidetava kihutaja karistusest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise radariga mõõdab politsei auto või mootorratta sõidukiirust.
Sellise radariga mõõdab politsei auto või mootorratta sõidukiirust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartu maakohus lõpetas väärteomenetluse mehe suhtes, kelle juhitud auto kiiruseks mõõtsid politseinikud 140 km/h, kuid kes vaidlustas kiirusmõõtmise andmed, sest sellel olnud kellaaeg oli tunni võrra vale.

Käärikult pärast «Rally Estonia» etapi viimast katset Tartusse sõitnud Kaido püüdis pika sirge peal autokolonnist mööduda, misjärel politsei ta kinni pidas, kirjutab Õhtuleht.

Politseiautosse istudes märkas Kaido armatuuril kiirusemõõtjat, mis näitas mõõdetud kiiruseks 140 km/h. «Sellist näitu nähes üllatusin ja uurisin kohe, kas see tõesti on minu oma, sest eeldasin, et võib-olla ületasin kiirust 10–15 ühiku võrra.» Kiirusemõõtjat lähemalt vaadates märkas Kaido, et selline kiirus oli mõõdetud tund aega varem.

«Politseinikud ütlesid vaid, et kohtus saavad nad tõestada, et kell on tund taga, kuigi kiirusemõõtja paberitel oli kirjas, et aparaat on taadeldud ja sellega on kõik korras,» räägib Kaido.

Augustis langetatud politsei 372eurose trahviotsuse vaidlustaski Kaido kohtus, 15. novembril otsustas Tartu maakohus Kaido väärteomenetluse väärteotunnuste puudumise tõttu lõpetada.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Tõnu Kürsa sõnul kaalub politsei kohtuotsuse edasikaebamist, sest kiirusmõõtja registreeris juhtide sõidukiiruse reaalajas, vaid seadme kellanäit oli reaalajaga nihkes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles