Vaata pilte: teibitud suudega kultuuritegelased avaldavad meelt Sirbi üle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuritegelased otsustasid Sirbi ümber toimuva vastu avaldada meelt fotoseeriaga, kus neil on suud kinni teibitud.
Kultuuritegelased otsustasid Sirbi ümber toimuva vastu avaldada meelt fotoseeriaga, kus neil on suud kinni teibitud. Foto: Meeleavaldus.ee

Neli fotograafi jäädvustasid piltidele rea Eesti kultuuritegelasi, kes katsid ajalehes Sirp toimuva üle protesti avaldamiseks oma suud teibiga.

Fotode idee sündis mitme kultuuritegelase koostöös ja nende autorid on Herkki Erich Merila, Andrus Kannel, Viktor Koškin ja Peeter Laurits.

Suuremalt saab pilte vaadata siin.

Fotograaf Peeter Laurits ütles Postimehele, et tegelikult on konflikti olemus palju laiem kui Sirp.

«Küsimus on aastatepikku järjest ükshaaval erinevatest kultuurivaldkondadest üle sõitmises. See praegune Sirbi küsimus on lihtsalt viimane piisk karikas ja sellepärast on kultuurirahvas üles tõusnud,» rääkis ta.

«See ei ole mingisugune üks ajakiri, see on kultuuriministri üldine rullnoklik suhtumine kultuuri,» ütles Laurits. Ta lisas, et probleemid algasid juba Laine Jänesega (nüüdne Randjärv - toim.), kelle kultuuriministriks olemise ajal suleti muuseumeid ja puhkes skandaal ERSO ümber.

«Erakordselt jaburad, põhjendamatud ja absurdsed otsused, rääkimata sellest, et Reformierakonna valitsusajal on kultuuriministeeriumi osakaal riigieelarves kahanenud praktiliselt poole võrra,» kirjeldas fotograaf.

«Neid samme tuleb tihedas taktis, iga nädal või vähemalt iga kuu ja seetõttu oleks äärmiselt vale käsitleda Sirbi ümber toimuvat kui kultuuritegelaste omavahelist tüli. See on Langile kasulik retoorika, see on jama, absurd. Mingisugust põlvkondlikku konflikti ei ole,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles