Sooäär: Langi võimalik mantlipärija peaks olema väga jõuline tegija

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Sooäär
Imre Sooäär Foto: Viktor Burkivski

Reformierakondlasest riigikogu liikme Imre Sooääre sõnul tuleb esmalt ära oodata, millise otsuse teeb oma jätkamise kohta täna riigikogu usaldushääletuse läbinud kultuuriminister Rein Lang, samas leiab ta, et kui Lang otsustaks lahkuda, siis peaks praeguses olukorras tema mantlipärijaks saama «väga jõuline tegija».

Sooääre sõnul on Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil teatanud, et ühel hetkel kultuuriminister oma otsuse ikkagi teeb, ning ka minister ise on öelnud, et ta tagasiastumist kaalub. Enamat pole Lang praegu veel öelnud, märkis ta.

Seetõttu oleks Sooääre sõnul ennatlik välja käia ka võimalikke uusi ministrikandidaate. «Kõigepealt tuleb ära oodata, kuidas kultuuriminister pärast tänaseid sündmusi riigikogus otsustab edasi minna ja milliseid otsuseid tema teeb. Sellest tuleb lähtuda,» lausus ta.

Küll võib Sooääre sõnul retooriliselt rääkida eri valikutest ja seda eesmärki kannab ka tema sissekanne Facebookis, kus ta kutsub inimesi arutlema, kes oleks parim uus kultuuriminister.

Pigem peaks olema praeguses olukorras väga jõuline tegija, kes võiks olla ühel hetkel Rein Langi mantlipärija, kui Rein Lang nii otsustab.

«Ka minu küsimus Facebookis oli pigem retooriline: keda kultuuriüldsus aktsepteeriks, kes oleks see päästev kandidaat ja kas sellist inimest üldse on, kellega kõik kultuuriorganisatsioonid oleksid üksmeelselt päri,» selgitas ta. «Pigem peaks olema praeguses olukorras väga jõuline tegija, kes võiks olla ühel hetkel Rein Langi mantlipärija, kui Rein Lang nii otsustab.»

Sooäär viitas, et laupäeval toimub Reformierakonna volikogu koosolek, kus tulevad ilmselt väga tulised arutelud nii kultuuri- kui ka muude küsimuste üle, mis praegu on õhus. «Arvan, et midagi täpsemalt selgub ehk juba laupäevastest aruteludest, kuhu erakond näeb asju liikumas,» lisas ta.

Riigikogus kukkus täna läbi 40 opositsioonisaadiku algatatud Langi umbusaldusavaldus, mida lisaks 37 algatajale toetas ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Andres Herkel. Koalitsiooni ülejäänud liikmed hääletusel ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles