Stamberg: ministri vahetus tuleb ära

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu-uuringute ASi juhi Tõnis Stambergi sõnul on jätkuvalt oluline inimeste teavitamine läbi ametlike kanalite, mis annab kindluse, et info on õige ja vettpidav.
Turu-uuringute ASi juhi Tõnis Stambergi sõnul on jätkuvalt oluline inimeste teavitamine läbi ametlike kanalite, mis annab kindluse, et info on õige ja vettpidav. Foto: Turu-Uuringute AS

Turu-uuringute ASi tegevjuht Tõnis Stamberg on veendunud, et kultuuriminister Rein Lang peab ameti maha panema.

«Reformierakond on väga raskes olukorras – on tekkinud segapuder, millest ei võida tegelikult ükski Reformierakonna poliitik,» ütles ta Postimehele tekkinud olukorda kommenteerides.

Stamberg selgitas, et Reformierakond vajab hädasti verevahetust. Rein Lang sai kohalike omavalitsuste valimistel vaid 29 häält ning ka partei üldtulemust arvestades peaks erakond siseringis tõsiselt mõtlema, kuidas oma toetust tõsta.

«Ja teine asi on muidugi see, et ilmselgelt on Rein Langi räägitav jutt vastukäiv, päris nii lihtne see asi ei ole, nagu ta ise räägib,» ütles Turu-uuringute ASi juht.

«Mina isiklikult arvan, et hetkel on asi juba niikaugele jõudnud, et see kultuuriministri koht peab saama täidetud kellegi teisega. Kui nad hoiavad praegu seda positsiooni, et Lang jääb, siis nad teevad valesti,» hindas ta Reformierakonna tegutsemisvariante. Ministri taandumisest oleks Stambergi sõnul kasu niipalju, et tekkinud torm vaibuks, kuni uued teemad peale tulevad.

«Aga ilmselge on see, et uue peatoimetaja konkurss peab toimuma ja see peab ausalt toimuma, et nii loomeliidud kui teised osapooled oleksid sellega rahul. Selge on see, et praegu on Rein Langi temaatika nii kaugele läinud, et siin tuleb ministri vahetus ära küll,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles