Mäggi: Langi taandumine tõmbaks skandaalile joone alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi.
Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi. Foto: Peeter Langovits

Kommunikatsiooniekspert Janek Mäggi usub, et Rein Langi taandumine ministrikohalt aitaks skandaali lõpetada.

«See tuleb alati selles mõttes kasuks, et ta tõmbab skandaalile joone alla,» ütles suhtekorraldaja. «Mina arvan, et meil vahetub ministreid liiga harva. Michali näitel on ju selge, et pinge langes.» Ta märkis ka, et eelmiste tagasi astunud ministrite puhul on näha, et pärast taandumist paranes nende maine oluliselt.

Samas tõi Mäggi välja, et süüdi pole vaid Lang, vaid Eesti kultuuris laiemalt on murekohti, mis olid päevakorral juba Laine Randjärve (toonase Jänese) kultuuriministriks olemise ajal. «Kui minister on tule all, siis see ei tähenda mingil juhul seda, et ta ongi halb inimene,» rõhutas suhtekorraldaja.

Mäggi ütles, et Reformierakonna jaoks on küsimus praegu selles, kas nad suudavad oma nägu natuke värskendada. «Kui IRL tõi mõned uued näod sisse, oli kohe näha, et populaarsus kasvas. Kuna keskkond kogu aeg ikkagi muutub, peab koos sellega mingil määral muutuma ka meeskond. On vaja värskeid nägusid ja see on põhiküsimus,» rääkis ta.

Eesti probleem on aga selles, et meil on väga palju inimesi, kes võiks poliitikat teha, kuid ei soovi seda. «Nende kaasamine ongi küsimus. Erakondadel pole uutele inimestele midagi atraktiivset pakkuda ja neid, kes ennast ise pakuvad, nagu Kaur Kender, neid tihti ei taheta vastu võtta,» selgitas Mäggi. Samas möönis ta, et saab aru, et languses oleval erakonnal on uute inimeste leidmine väga keeruline.

Laiemalt vaadates on aga kõik Eesti parlamendierakonnad üsna kivistunud ja Reformierakonna olukord pole lootusetu, kuna ükskõik millised skandaalid neid ka ei tabaks, on parteil meeletult suur toetajaskond, tõdes kommunikatsiooniekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles