Raid pakub Sirbist koondatutele võimalust kirjutada ajalehte KesKus

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme, ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raidi sõnul pakub ta Sirbist koondatud inimestele võimalust kirjutada ajalehte KesKus.

«Strandberg on meile kogu aeg kirjutanud paralleelselt ka siis, kui ta veel Sirbis oli. Ma olen rääkinud ka Doris Kareva ja Tarmo Tederiga. Ma ei arva absoluutselt, et Sirbist koondatud inimesed ei oleks pädevad,» ütles Raid Postimehele.

Samas ei ole Raid seda meelt, et kuna riiklikult rahastatud Sirp on niiöelda kõigi oma, siis võiksid seal teatud kultuuriinimesed elu lõpuni töötada.

«Töökoht Sirbis on nagu iga teine töökoht, ei maksa ühtegi kultuuritegelast pidada mingist teisest materjalist inimeseks või tähtsamaks kui teised inimesed. Koondamisi tuleb ikka ette ja sellega tuleb ära harjuda. Ei pea olema nii, et kirjanike liidu noortesektsiooni esimees on 60-aastane ja igasugustest kultuuriauametitest lahkutakse ainult jalad ees,» lausus Raid.

Raidi sõnul ei saa loomeliidud öelda, et nemad on kogu ühiskonna alustala ja kui kunstnike liit ära kaotada, siis variseb kogu Eesti ühiskond kokku. Ei varise. Langil on täiesti õigus, et elu ei koosne loomeliitudest,. Tule taevas appi. Minu jaoks on huvitavam osa kultuuritegelastest need tüübid, kes ei kuulu loomeliitudesse,» lausus ta.

Raidi hinnangul sai Sirbis toimuvate muudatustega alustatud valest otsast ja see kukkus välja ülbe ja ebaviisakana. «Kogu seda asja oleks pidanud kõigepealt hakkama internetis ajama ja vaatama, kuidas ühiskond ja lugejaskond reageerivad. Alustati valest otsast,» ütles Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles