Eesti on sotsiaalkaitse kuludelt ELis eelviimane

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium
Sotsiaalministeerium Foto: Toomas Huik

Eesti kulutas 2011. aastal sotsiaalkaitsele 16,1 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), olles selle näitajaga Euroopa Liidu 28 liikmesriigi hulgas Läti järel tagantpoolt teisel kohal.

Keskmiselt kulutasid EL-i liikmesriigid 2011. aastal sotsiaalkaitsele ehk ühiskonna tegevusele oma liikmete heaolu tagamiseks sotsiaalsete riskide ja probleemide korral 29,1 protsenti SKTst. ELi keskmine näitaja varjab aga jätkuvalt suuri erinevusi liikmesriikide vahel, vahendas ERR uudised Eurostati.

Läti vastav näitaja oli 15,1 protsenti ning alla 20 protsendi jäid veel Rumeenia 16,3, Leedu 17,0, Bulgaaria 17,7, Slovakkia 18,2, Malta 18,9 ja Poola 19,2 protsendiga.

Need erinevused peegeldavad erinevusi elatustasemes, kuid osundavad ka riikide sotsiaalkaitse süsteemide mitmekesisusele ning demograafiliste, majanduslike, sotsiaalsete ja institutsionaalsete struktuuride erisustele liikmesriikides, märkis Eurostat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles