Riia Maxima poe katusevaringus hukkunute arv kasvab

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti pealinnas Riias Zolitūdes asuvas Maxima poes leidis eile õhtul kella 18 paiku aset katusevaring, milles hukkus vähemalt 12 inimest.

Päästetöötajad on nüüdseks leidnud 12 inimese surnukehad, edastab Itar-Tass.

Varem teatati neljast hukkunust ja ligi 30 vigastatust. Varisenud hoonest on päästetud 36 inimest.

Riia aselinnapea Andris Ameriks sõnas meediale, et rusude all võib olla veel ligi 70 inimest. Õnnetuse hetkel kaupluses olnute arv ei ole teada.

Esmalt teatasid võimud, et tegemist võis olla plahvatusega, hiljem täpsustati, et varing toimus paigas, kus on ehitustööd. Varing leidis aset 500 ruutmeetri suurusel alal.

Päästeoperatsioon oli juba käivitatud, kui leidis aset veel üks varing. Selle tagajärjel kaotas elu kolm tuletõrjujat ja seitse sai kannatada.

Riia Zolitūde linnaosas asuv Maxima kauplus avati 2011. aasta lõpus. Selle projekteeris firma Homburg ja ehitas RE&RE.

Õnnetuspaigale saadeti 13 tuletõrje- ja 17 kiirabimeeskonda.

Läti politsei käivitas kriminaaluurimise. Läti peaminister Valdis Dombrovskis sõnas, et kutsub täna kokku kriisinõupidamise.

Läti armee edastas Twitteris, et sündmuskohale saadeti päästetöödele appi ka 60 sõdurit. Rusude all olevaid inimesi otsitakse politseikoerte abil.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis sõnas eile ajakirjanikele, et poe ehitamisel ei pruugitud ehitusnõuetest kinni pidada.

Maxima kaupluse omanike sõnul ehitati hoone määruste ja reeglite kohaselt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles