Briti politsei vabastas orjapidamises kahtlustatavad vahi alt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspektor Kevin Hyland orjandusjuhtumit puudutaval pressikonverentsil.
Inspektor Kevin Hyland orjandusjuhtumit puudutaval pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Briti politsei vabastas kautsjoni vastu mehe ja naise, keda kahtlustatakse kolme inimese orjastamises 30ks aastaks, teatas täna Scotland Yard.


Eilepeeti Lõuna-Londoni majas kinni 67-aastane mees ja sama vana naine, kes 69-aastast malailannat, 57-aastast iirlannat ja 30-aastast briti naist oletatavasti orjadena vangis hoidsid, teatas politsei. Kas 30-aastane on üldse kunagi väljaspool seda maja elanud, selgitab juurdlus.

Politsei sõnul kuulati kahtlusalused üle ja lasti siis kautsjoni vastu kuni jaanuarini vabadusse.

Scotland Yardi inimkaubanduse osakonna juht Kevin Hyland sõnas, et arvataval vähemalt 30 aastat vangis olnud naised on äärmiselt traumeeritud ja neil puudus tõeline kokkupuude välismaailmaga. Ta nentis ka, et 30 aasta jooksul toimunu väljaselgitamine võtab ilmselt kaua aega.


Politsei sõnul pole alust arvata, et naisi kasutati seksuaalselt ära.

Politsei jõudis naisi väidetavalt orjuses hoidnud paarini möödunud kuul heategevusfondile Freedom Charity telefonitsi tehtud vihje kaudu. Kõnes teatas naissoost helistaja, et teda on hoitud kinni üle 30 aasta. Hiljem selgus, et helistaja oli iirlanna.

Naised võtsid organisatsiooniga ühendust sellepärast, et olid näinud televisioonis dokumentaalfilmi, kuidas organisatsioon aitab noortel mõista sundabielu ja auvägivalda, rääkis Scotland Yardi inimkaubanduse osakonna inspektor Kevin Hyland.

Politseil õnnestus maja asukoht välja selgitada ja heategevusorganisatsiooni abiga peetud läbirääkimiste tulemusena naised päästeti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles