Uueks ministriks võib saada Kaja Kallas?

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits

Juba nädala esimeses pooles spekuleeriti võimaliku uue kultuuriministri kandidaadi isiku üle ja kõige enam jäi kostma Kaja Kallase nimi: värske, positiivse kuvandiga, riigikogutöö kogemusega, kuid ministriamet veel proovimata.

Pakuti talle ju kultuuriministri kohta ka juba pärast riigikogu valimisi, kuid ühe põhjusena, miks ta ei nõustunud, nimetas Kallas just parlamenditöö kogemuse vajadust.

Lõpliku otsuse langetab siiski Ansip koos erakonna juhatusega. Kallas teatas eile päeval ka suhtlusvõrgu Twitter vahendusel, et tal on väga kahju, kui Andrei Korobeinik peab riigikogust lahkuma. Nimelt pääses just Korobeinik Langi asendusliikmena 2011. aastal parlamenti.

Kuigi president võib uue kultuuriministri ametisse nimetada juba lähipäevil, kasvõi täna, toimub tegelik ministrivahetus ületuleval nädalal, mil riigikogu uuesti kokku tuleb ja uus minister vande annab.

Laupäeval koguneb Reformierakonna volikogu, kus tuleb jutuks päevapoliitika ja kasin valimistulemus laiemalt.

Rein Lang teatas eile ETV otsesaates, et astub kultuuriministri kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles