Eesti juhid avaldasid Lätile kauplusevaringu pärast kaastunnet

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riias Maxima poes varises katus sisse 500 ruutmeetri ulatuses
Riias Maxima poes varises katus sisse 500 ruutmeetri ulatuses Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves, riigikogu esimees Ene Ergma, peaminister Andrus Ansip, välisminister Urmas Paet, kaitseminister Urmas Reinsalu, siseminister Ken-Marti Vaher, luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldasid Lätile ohvriterohke kauplusevaringu pärast kaastunnet.

«Ma leinan koos Läti rahvaga ja langetan pea ohvrite mälestuseks,» kirjutas president Toomas Hendrik Ilves Läti riigipeale Andris Bērziņšile saadetud kaastundekirjas seoses väga traagilise laevaringuga Riia ühes kaupluses eile õhtul.

Ilves avaldas Eesti nimel kaastunnet kõigi hukkunute lähedastele ja sõpradele ning soovis kiiret paranemist vigastatutele. «Meie mõtted on sel kurval ajal Läti rahvaga,» kirjutas Eesti riigipea.

Riigikogu esimees Ene Ergma avaldas reedel telefonikõnes Läti parlamendi spiikrile Solvita Aboltinale kaastunnet. «Ma palun edasi anda kaastundeavaldused kõigi hukkunute omastele ja lähedastele,» ütles Ene Ergma nii enda kui riigikogu poolt kaastunnet avaldades.

Peaminister Andrus Ansip avaldas kaastunnet Läti peaminister Valdis Dombrovskisele. Ansip kinnitas õnnetuse sündmuskohalt valitsuse erakorralisele istungile suunduvale Läti peaministrile, et Eesti riik on valmis pakkuma igakülgset abi kui Läti valitsus peaks seda vajama.

«Avaldan kaastunnet kõigile õnnetuses hukkunud inimeste lähedastele. See kurb sündmus puudutab isiklikult - nagu lähima sõbra peret tabanud tragöödia. Need on valusad hetked,» ütles peaminister Andrus Ansip telefonivestluses oma Läti kolleegiga.

Välisminister Urmas Paet saatis kaastundeavalduse oma Läti kolleegile Edgars Rinkēvičsile. «Sügav kaastunne õnnetuses hukkunute peredele ja lähedastele ning kõigile kannatanutele,» ütles välisminister Paet kaastundeavalduses.

Siseminister Ken-Marti Vaher avaldas kaastunnet Läti siseministrile Rihards Kozlovskisele.

«Palun võtke vastu minu ja kogu Eesti rahva sügavaim kaastunne varinguohvritele, hukkunud päästjatele, nende lähedastele ja kõigile Läti inimestele, keda toimunud tragöödia puudutab,» ütles siseminister Vaher. «Teadke, et olete meie mõtteis ja oleme valmis teid aitama.»

Kaitseminister Urmas Reinsalu saatis täna oma Läti kolleegile Artis Pabriksile kaastundeavalduse, milles avaldas siirast kaastunnet selle kurva sündmuse puhul. «Teated varingust ja hukkunutest kurvastasid mind väga. Minu südamlik kaastunne õnnetuses hukkunute peredele ja sõpradele. Meie mõtted on koos teiega sellel raskel ajal,» kirjutas Reinsalu ja avaldas lootust, et õnnetuses viga saanud paranevad võimalikult kiiresti.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Andres Põder avaldas kaastunnet Riia peapiiskopile Janis Vanagsile. «Tajudes inimelu haprust ja surelikkust, ei tohi ometi kaotada lootust. Mõtleme oma eestpalvetes nii elu kaotanutele kui leinajatele, nii vigastatutele kui nende peredele. Olgu Jumala arm ja abi nende kõikidega!» märkis Põder.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis kaastundeavalduse Riia linnapea Nils Ušakovsile.

«Me kõik kuulsime täna kohutavast õnnetusest, mis juhtus Riias Maxima kaubanduskeskuses. Tallinna elanike ja isiklikult enda poolt edastan Teile, ohvritele ja nende perekondadele siiraima kaastunde. Oleme mõttes Teiega sel raskel hetkel,» kirjutas Savisaar oma avalduses Ušakovsile.

Riias varises eile õhtul mitmes järgus sisse Maxima toidupoe katus, täna kella 14 ajal oli rusude alt välja toodud 38 hukkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles