Väliseksperdid hindavad sel nädalal Eesti teadust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel nädalal viibib Eestis kuueteistliikmeline hindamiskomisjon, kes külastab 27 teadus- ja arendusasutust ning annab oma hinnangu asutuste tegevusele.

Korraline hindamine on asutustele vabatahtlik, küll annab aga positiivne evalveerimisotsus asutusele õiguse kindlatel tingimustel taotleda oma teadus- ja arendustegevuse finantseerimist riigieelarvest ning doktoriõppe avamist.

Oma teadustegevuse hindamist taotlesid kokku 27 teadus- ja arendusasutust.

Korralise hindamise käigus hinnatakse asutuse teadus- ja arendusvaldkonna taset rahvusvaheliselt tunnustatud kriteeriumite põhjal. Eestisse tuleb asutusi hindama kuueteistliikmeline haridus- ja teadusministri poolt kinnitatud hindamiskomisjon, mille liikmed on pärit üheksast riigist.

Komisjoni juhib Swansea Ülikooli poliitika ja rahvusvaheliste suhete professor Roland Axtmann.

Kõigi nelja päeva jooksul külastatavate asutuste tegevus evalveeritakse vastavas valdkonnas kas positiivselt või negatiivselt. Otsused kinnitab haridus- ja teadusminister, positiivse otsuse kehtivusaeg on 7 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles