Kinnisvarafirma Eften tegi esimese investeeringu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara endine juhatuse esimees Viljar Arakas 4. juunil 2007. aastal ASi Arco Vara aktsiate avaliku pakkumisega korraldatud pressikonverentsil. .
Arco Vara endine juhatuse esimees Viljar Arakas 4. juunil 2007. aastal ASi Arco Vara aktsiate avaliku pakkumisega korraldatud pressikonverentsil. . Foto: Peeter Langovits.

Eesti ettevõtjate poolt hiljuti asutatud kinnisvarainvesteeringute firma EfTEN Capital ostis esimese investeeringuna Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe hoone ning otsib ettevõtte juhi Viljar Arakase sõnul uusi sobilikke investeerimisobjekte.

«Loodetavasti saadab see tehing Eesti turule signaali, et heade objektide postiindeks ei pea tingimata algama 1-ga ja et me oleme avatud kõikjal Eestis paiknevatele ärikinnisvara pakkumistele,» ütles Arakas.



Olari Taal, Hannes Tamjärv, Peeter Mänd, Arti Arakas, Jaan Pillesaar ja Olav Miil asutasid EfTEN Capitali mais, nimetades esialgseks ettevõtte omakapitali investeeringute mahuks 300 miljonit krooni. Ettevõtte teatel ollakse huvitatud investeerimisest hästi töötavasse ja lepingutega kaetud ärikinnisvarasse nagu bürood, laohooned, kaubanduspinnad ja hotellid. «Meil on tugev usk siinsesse ärikeskkonda pikas perspektiivis, ning ärikinnisvara on selle lahutamatu osa,» ütles Arakas siis.



Käesoleva aasta aprillis valminud Võru K-Rauta hoone arendaja ja ehitaja Semuehitus on Arakase hinnangul teinud väga head tööd ning tõusnud sellega kohapeal suurimaks ja tunnustatuimaks ehitusfirmaks, kes osutus ka konstruktiivseks äripartneriks. «Hoone operaatori AS Rautakesko usaldusväärsust ja head mainet rentnikuna on raske üle hinnata, mistõttu läks esimese investeeringu tegemine Eftenil lihtsalt,» lisas Arakas.



«Semuehitus keskendub kinnisvara arendamisele ja ehitamisele, mistõttu meil on heameel, kui saame omalt poolt lõpuni viidud projekti anda üle usaldusväärsele partnerile ning vabaneva raha investeerida uutesse projektidesse,» lausus Semuehituse nõukogu esimees Meelis Munski.



DnB NORD Panga juhataja Hans Pajoma sõnul on DnB NORD Pank vaatamata rahulikumale majanduskasvule ning jahtunud kinnisvaraturule jätkuvalt valmis finantseerima häid äriprojekte ja seda ka kinnisvara valdkonnas. «Antud tehingu kontseptsioon on väga korralik ning Efteni näol on tegemist soliidse ja professionaalse kliendiga,» kommenteeris ta.



EfTEN Capitali asutajateks on Hoiupanga ülesehitaja Olari Taal, Arco Vara asutaja Arti Arakas, puidutöötlusfirma Sylvesteri üks asutajaid Peeter Mänd, kinnisvaraettevõtja Olav Miil, tarkvarafirma Helmes looja Jaan Pillesaar ja Hansapanga üks asutajatest Hannes Tamjärv, kes on ka EfTEN Capitali nõukogu esimees. EfTEN Capitali juhatuse esimees on varem Arco Vara juhatuse esimehena töötanud Viljar Arakas. Aktsiaselts hakkab juhtimislepingu alusel juhtima samaaegselt asutatud EfTEN Kinnisvara AS investeeringuid, mis hakkab haldama erinevaid soetatavaid kinnisvaraobjekte.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles