Novatours: sügisest enam kolme tuhande krooni eest reisi ei saa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse püramiidid ja sfinks
Egiptuse püramiidid ja sfinks Foto: Internet

Novatoursi tegevdirektor Eero Vanaale ütles, et selline olukord, kus soojamaa reisi saab 3000 krooni eest, enam kaua kesta ei saa.

«Veel enne sügise algust, kui enamik reisikorraldajatest on uue hooaja pakkumistega väljas, saab tõenäoliselt näha, et nii odavad reisipaketid on selleks aastaks minevik. Dumping on viinud selleni, et osa kliente viivitavad viimase hetkeni, oodates, millal hind langeb veelgi, kuid samas on seetõttu nii mõnelgi inimesel jäänud reisile minemata. Arvestades kütuse kõrget tänast maksumust ning üldist hinnakasvu, ei ole võimalik pikaajaliselt tagada eelnevate aastate hinnataset. Juba lähiajal hakkab turg selles osas stabiliseeruma ning reisipakett hakkab maksma täpselt nii palju, kui see on väärt,» ütles Vanaale.



Novatoursi juhi sõnul on Eesti turistid võrreldes eelmiste aastatega muutunud uudishimulikemaks ja soovivad uurida valitud sihtkohta põhjalikumalt, seetõttu peab reisikorraldaja igal hooajal oluliselt värskendama ekskursioonipaketti. «Veel viis-seitse aastat tagasi eelistas enamik Eesti turiste igal hooajal ära proovida uue sihtkoha, nüüd on aga paljudel tekkinud kindlad lemmikud,» lisas ta.

Reisikorraldaja Novatoursi poolaasta käive kasvas võrreldes 2007. aasta sama perioodiga ligi 20 protsenti ning moodustas 161 miljonit krooni. Mullu oli Novatoursi esimese kuue kuu käive 135 miljonit krooni, aastakäibeks kogunes 333 miljonit krooni.

Oluliselt kasvas ka ettevõtte klientide arv: kuue kuuga teenindas Novatours 20 253 klienti, mullu samal perioodil 14 440. Praegu pakub Novatours turistidele 19 päikesesihtkohta, lisaks kaks eriprogrammi-ringreisi.

Lähipäevil alustab ettevõte varajase tellija kampaaniaga, oktoobrist-aprillini kestval talvisel reisihooajal pakub Novatours 7-, 10-, 11- ja 14-päevased reise Kanaari saartele ja Egiptusesse. Uudisena on lisandunud Novatoursi nimekirja Iisraeli ringreis. Endiselt ahvatleb reisihuvilisi ka Niiluse kruiis ja Jordaania-Süüria ringreis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles