Tallinnas algab täna küberkaitseõppus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna algab Tallinnas Küberkaitse Kompetentsikeskuses rahvusvaheline küberkaitse õppus «Balti Küberkilp», mille eesmärgiks on anda osavõtjatele praktilist kogemust arvutivõrkude kaitsmisel ja tõhustada rahvusvahelist koostööd tehniliste intsidentide kontrollimisel.

«Balti Küberkilbi» korraldajateks on Küberkaitse Kompetentsikeskus ja Rootsi Riiklik Kaitsekolledž (SNDC).

Harjutuse vältel proovivad Lätis, Leedus, Rootsis ja NATO peakorteris (NCIRC-s) asuvad meeskonnad kaitsta virtuaalseid arvutivõrke rünnakute eest. Harjutuse kulgu juhitakse Tallinnast ja Stockholmist.

«Õppuse peamisi ülesandeid on kaitsta algselt ebaturvalist arvutivõrku, mis hõlmab endas ka SCADA süsteemide komponente. Taolisi süsteeme kasutatakse mitmel pool maailmas kriitilise informatsiooni infrastruktuuri haldamiseks ja jälgimiseks,» ütles küberkaitse keskuse teadur ja harjutuse juht Kaur Kasak.

«Balti Küberkilpi» aitavad korraldada mitmed Rootsi riigiasutused ja Eesti Küberkaitseliit. Esimene sarnane harjutus leidis aset 2008. aastal, organiseerijateks Rootsi Riiklik Kaitsekolledž ja Eesti Kaitseväe Side ja Juhtimissüsteemide Väljaõppe- ja Arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles