Savisaar: valitsuskoalitsiooni lagundamisest on enim huvitatud sotsid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Täna Põltsamaal toimuval Keskerakonna volikogu istungil märkis Edgar Savisaar, et kui valitsuskoalitsiooni kumbki osapool pole selle lagundamisest huvitatud, siis sotsiaaldemokraadid on seda väga.

Savisaar ütles valimistulemusi analüüsides, et kui Keskerakonna veduriks oli Tallinn, siis Reformierakond jättis suuremad kahurid välja toomata ning kaotas kõigil rinnetel.

«Neil valimistel tunnustati Tallinna ideid ja neid võeti üle, Tallinnas valitsevat Keskerakonda hinnati, sest me hakkasime vastu ebapopulaarsele valitsusele,» vahendas erakonna pressiesindaja esimehe sõnu.

«Reformierakond kaotas kõigil rinnetel. Rahvas on neist väsinud ja aru saanud, kes vastutab selle eest, et Eesti elatustase ei tõuse,» lisas Savisaar.

Savisaare sõnul või IRLi edukäiku osaliselt seletada pettumusega Reformierakonnas. «Kross oli nende kuldaktsia, millele panustati, aga sellest võib ka väga kergelt saada muld-aktsia. IRL ei ole veel pääsenud, sest Krossiga kaugele ei seila,» ütles ta.

Savisaare hinnangul on riigi valitseva koalitsiooni vahetusest kõige enam huvitatud Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

«Nende maksimumprogramm on sokutada aastaks enne Riigikogu valimisi parempoolsesse põlemiskambrisse Keskerakond. Kui aga see ei õnnestu, siis minna iga hinna eest ise koalitsiooni Reformi või IRLiga, sest Mikseri kõrbemine Tallinnas ja endiselt viimane koht erakondade arvestuses on pannud neid mõistma, kui kaugel on nad siiski Riigikogu valimisvõidust. Sellises olukorras ollaksegi valmis ebamõistlike riskide võtmiseks,» rääkis Savisaar.

«Mikserile on tekkinud konkurent, sest kui tulevane «peaminister» ei saa isegi linnavolikogusse, siis teda enam väga tõsiselt ei võeta. Ossinovskist ja tema edust on aga loodud müüt, mis iseenesest ei ole halb käik, sest see vabastab Mikseri poliitilisest vastutusest,» ütles Savisaar,

Sellegipoolest ei usu Keskerakonna esimees, et Ossinovskist võiks saada sotsiaaldemokraatide juht.

«Mitte sellepärast et ta on venelane, vaid sellepärast et tema isa on Eesti rikkaim inimene. Möödunud valimised ei tõestanud mitte sotside edu Narvas, vaid vaid tõestasid, et ka raha eest ei saa kõike osta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles