Michal: Reformierakonna tugevus on see, et arutame asju avameelselt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna volikogu
Reformierakonna volikogu Foto: Jassu Hertsmann / Postimees

Tartus kogunenud Reformierakonna volikogu arutas täna kuu aja eest toimunud kohalike valimiste tulemuste kõrval ka poliitilist olukorda, kuid kultuuriministri kandidaatidest või suurematest muudatustest valitsuse koosseisus juttu ei olnud.

Volikogu esimehe Kristen Michali sõnul tehti koosolekul ülevaade poliitilisest olukorrast ja lähiaja sündmustest. Sealhulgas puudutati tema sõnul ka Sirbi ümber toimunut, mille tõttu teatas üleeile oma tagasiastumisest kultuuriminister Rein Lang. «Seda arutasime üldiselt poliitilise olukorra raames, aga volikogu pole see organ, kes kuidagi määraks ministrikandidaate. See on juhatuse pädevuses,» ütles ta.

Michal viitas Langi soovile pidada ametist lahkumisel kõne parlamendi ees, milleks avaneb esimene võimalus pärast istungitevaba nädalat 2. detsembril. Tema sõnul pole praegu veel otsustatud, kas ministrikandidaatide arutamiseks on vaja kokku kutsuda juhatuse erakorraline koosolek või tehakse seda korraliselt 6. detsembril.

Michali sõnul pühendas volikogu suure osa ajast sellele, et analüüsida 20. oktoobril toimunud kohalike valimiste tulemusi ja valimistelt saadud õppetunde. Tema sõnul olid erakonna soovid küll veidi suuremad, kuid kokkuvõttes tehti läbi aegade teine tulemus, mis annab tulevikuks hea baasi.

Tema sõnul selgus analüüsist, et Reformierakond on valimistulemused väga hästi realiseerinud ehk saanud teistest erakondadest rohkem linna- ja vallajuhtide positsioone. Reformierakonna valimisnimekirjast on tema sõnul linnapea, vallavanem või volikogu esimees tulnud 49 omavalitsuses, samas kui Isamaa ja Res Publica Liidul on see õnnestunud 39, sotsiaaldemokraatidel 34 ja Keskerakonnal 31 linnas ja vallas.

«Reformierakonna üks kindel tugevus on alati olnud see, et erakonna sees arutatakse asju avameelselt. Volikogu on täpselt selleks, et võimalikult palju asju, millest inimesed hoolivad ja mis neid murelikuks teevad, läbi arutada ning otsida strateegilisi mõtteid, kuidas edasi minna,» ütles Michal.

Michali sõnul jäi tänastest aruteludest kõlama, et eelseisvasse erakonna programmi uuendamisse tuleks kaasata senisest veelgi enam eksperte. Samuti peeti tema sõnul vajalikuks edasi minna vabatoetajate projektiga, et anda rohkem kaasarääkimise võimalust ka neile, kes erakonda ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles