Riia Maxima ehitust kontrolliti kaks päeva enne õnnetust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Maxima.
Riia Maxima. Foto: SCANPIX

Riia Maxima ehitusega seotud firmade esindaja sõnul kontrolliti ehitust, sealhulgas katust, kaks päeva enne varingut ning ühtegi rikkumist ei tuvastatud.

Firmade esindaja Evija Ansonska ütles, et ehitusjärelevalvega tegelenud firma CMConsulting külastas ehitust teisipäeval, 19. novembril.

«Selle põhjal, mis me praegu teame ning enne laiaulatusliku uurimise läbiviimist ei saa me spekuleerida, mis põhjustas selle katastroofi,» sõnas Riia Zolitūde Maxima poe ehitanud firma RE&RE esindaja Mārīte Straume. «Me oleme valmis võtma kogu vastutust, kui juurdlus selgitab välja, et ehitajate rikkumised põhjustasid selle.»

Kõik poe ehitusega seotud firmad ühinesid, et uurida ehituse käiku, ning samuti kutsutakse sõltumatud eksperdid juurdlust läbi viima.

«Me korraldame range juurdluse selgitamaks välja kõik võimalikud põhjused, mis võisid katusevaringuni viia,» lausus ehituskonstruktsioonide projekteerimisega tegeleva firma HND Group esindaja Ivars Sergets. «Üle 4000 ruutmeetrise alaga katus oli ehitatud kandma 1,5 tonnist raskust ruutmeetri kohta.»

Kõik ehitusega seotud firmad avaldavad kaastunnet ohvrite perekondadele ning tunnustavad päästjaid nende töö eest.

Üleeile Riias aset leidnud poevaringus on hukkunud üle 50 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles