Läti poevaringu ohvrite mälestuseks heisatakse täna leinalipud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinalipp
Leinalipp Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna heiskavad kõik riigiasutused Eesti lipud leinalipuna Lätis aset leidnud õnnetuse ohvrite mälestuseks.

Valitsus kutsus üles ka teisi heiskama leinalippe, et avaldada kaastunnet hukkunute lähedastele ja Läti rahvale. Ka Tallinna linnavalitsus kutsus üles linna elanikke heiskama Läti varinguohvrite mälestuseks leinalipud

Neljapäeval Riias toimunud toidupoe katusevaringus on hetkel teadaolevalt hukkunud 54 inimest ja vigastada on saanud vähemalt 40 inimest. Läti valitsus on välja kuulutanud leina 23.-25. novembrini. Leedu valitsus on solidaarsuse märgina välja kuulutanud leinapäeva 24. novembriks.

Leinalipp heisatakse lipumasti ilma musta lindita nii, et lipu alumine äär asuks masti keskel. Selleks tõmmatakse lipp algul aeglaselt lipumasti tippu ja seejärel langetatakse lipu alläär lipuvarda keskkohta. Lipuvardaga leinalipu heiskamiseks kinnitatakse lipuvarda ülemisse otsa 50 millimeetri laiune must lint, mille mõlemad otsad ulatuvad lipu pikkust pidi kuni lipukanga alumise servani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles